×
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli Bhut Jolokia - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks

×

Bhut Jolokia byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světe. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je Bhut Jolokia vyhledávaným chilli právě z důvodu její velké pálivosti.

Výška rostliny je okolo 1 m a plodí podlouhlé červené papriky o délce 5–8 cm.

Chuť a vůně má výrazný ovocný nádech. Pálivost je více jak 1 000 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření, do indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech.

Doba zrání je přibližně 120 dní.

Číst víceShow less
131 Kč (s DPH)
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001721
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001721

Parametry

Výška
80 - 100 cm
100 - 120 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Pozdní
Barva plodu
Červená
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Extra pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
68 Kč (s DPH)

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.

Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny. 

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

236 Kč (s DPH)

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

191 Kč (s DPH)

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

127 Kč (s DPH)

Jedná se o přírodní hnojivo obohacené o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Přípravek je vhodný pro hnojení rostlin rajčat a paprik.

Přípravek dodává rostlinám nejen potřebné živiny, ale také aktivuje půdní mikroflóru.

Dá se použít jako zálivka, ale i jako postřik na listy

149 Kč (s DPH)

Jedná se o organominerální hnojivo, obsahující drcenou rohovinu. Tato surovina je zvláště ceněna pro obsah organicky vázaného dusíku, který se postupně uvolňuje, takže je rostlinami využit po delší vegetační období. 

Přípravek obsahuje všechny potřebné živiny, které rostliny potřebují k nezbytnému harmonickému vývoji a zdravému růstu.  

4 produkty ve stejné kategorii
111 Kč (s DPH)

Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a dorůstá výšky okolo 100–150 cm. Jeho hnědá varianta se vyznačuje 5–8 cm dlouhými plody, které jsou typické svým hrbolatým tvarem. Dozrávají přes zelenou barvu do čokoládově hnědé. Stejně jako u jiných odrůd se i tato hnědá varianta vyznačuje větší délkou a intenzitou pálivosti.

Odrůda se řadí mezi extrémně pálivé chilli, s SHU 1 000 000 jednotek. Chuť připomíná exotické ovoce, je aromatická a využívá se zejména v pokrmech indické kuchyně. Hodí se ale i k dochucování dezertů a čokolád.

Rostlina není mrazuvzdorná.

131 Kč (s DPH)

Chilli 7 Pot Primo je jednou z nejpálivějších papriček světa. Byla vyšlechtěna v roce 2005 v USA a je pojmenována po svém šlechtiteli.

SHU je asi 1 500 000 jednotek, je tedy 300x pálivější než papričky Jalapeno.

Rostlina je velmi mohutná, dorůstá až 130 cm na výšku a 100 cm na šířku. Červené papriky jehlanovitého tvaru s typickým ocáskem mají v průměru 3–5 cm.

Doporučujeme pěstování v interiéru nebo ve skleníku.

Doba zrání je kolem 130 dní.

110 Kč (s DPH)

Jedná se o bílou variantu známých chilli papriček Bhut Jolokia, původem z Indie, kde je využívána jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí. Plody dozrávají přes zelenou barvu až do krémově bílé. Jejich tvar je nepravidelný.

Jedná se o vysoce pálivou odrůdu. SHU je více jak 1 mil. jednotek. Papriky se využívají do indických jídel a kari pokrmů. Lze je i sušit nebo používat k dochucování dezertů. Jejich chuť je aromatická, s ovocným nádechem.

Výška rostliny je 80–100 cm.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

124 Kč (s DPH)

Tato chilli odrůda, původem z Trinidadu, se, spolu s Carolina Reaper, řadí mezi nejpálivější druhy chilli. Rostlina je poměrně vysoká, při dobrých podmínkách bude dosahovat výšky kolem 150 cm. Hodí se zejména pro pěstování ve skleníku či v domácím prostředí. Plodí přibližně 5 cm dlouhé plody, které jsou charakteristické svým nepravidelným a tvarem. Dozrávají do jasně červené barvy. 

Při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci je třeba dbát zvýšené opatrnosti. SHU je až 2 mil. jednotek, takže se odrůda řadí mezi extrémně pálivé. Plody jsou ceněny pro své výjimečné aroma a unikátní chuť, kterou oceníte zejména ve chvíli, kdy začne pálivost odeznívat. Jsou vhodné k sušení a k dochucování teplých pokrmů.

Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se