![Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana proti hmyzu - 1 ks](https://c.semena.cz/12461-cart_default/fly-stick-lapac-ovocnych-musek.jpg)
Lapač ovocných mušek - Fly stick - ochrana...
![Zvonek karpatský bílý - Campanula carpatica - semena zvonku - 0,03 g](https://a.semena.cz/16779-cart_default/zvonek-karpatsky-bily-campanula-carpatica-semena-zvonku-003-g.jpg)
Jedná se o oranžovou variantu známých chilli papriček Bhut Jolokia, původem z Indie, kde jsou využívány jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.
Plody dozrávají do oranžové barvy a jsou nepravidelného tvaru s délkou okolo 5–8 cm.
Celkově rostlina dosahuje výšky 45–120 cm v závislosti na pěstebních podmínkách. I přes menší výšku je tato odrůda velmi výnosná.
Jedná se o vysoce pálivou odrůdu. SHU je více jak 1 mil. jednotek. Papriky se využívají do indických jídel a kari pokrmů. Lze je i sušit nebo používat k dochucování dezertů. Jejich chuť je aromatická, s ovocným nádechem.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
S předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám.
Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.
S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.
Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.
Parametry
Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.
Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.
Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.
Dřevěné zápichy vám usnadní práci při pěstování rostlin ze semínek.
Své využití najdou nejen v záhonech na zahradě, ale také v květináčích a truhlících doma.
Zápich má délku 15 cm.
Kulatý sadbový květináč s černým vnitřkem má tvarované dno s mnoha otvory.
Barvy mají vysokou kryvost, nedochází proto k narušení ani poškození kořene působením světlem.
Pevný okraj umožňuje snadnou manipulaci.
Jedná se o dámské pracovní rukavice velikosti 7 fialové barvy.
Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť.
Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.
Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.).
Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem.
Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách.
Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito.
Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.
Jedná se o miniskleník v praktických rozměrech pro předpěstování zeleniny nebo sazeniček rostlin. Vejde se do něj 21 jiffů.
Rozměry: 54 x 15 x 12 cm
Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.
Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin.
Balení obsahuje 20 tyčinek.
Pimientos de Padron je velmi oblíbená odrůda v oblastech Maroka a zejména Španělska, odkud také pochází. Rostlina je přibližně 100 cm vysoká a lze ji pěstovat jak ve skleníku, tak v květináči na balkóně či terase.
Plodí podlouhlé papričky o délce 5–10 cm, které dozrávají přes zelenou barvu do červené. Je možné je konzumovat v obou těchto fázích zralosti.
Papričky jsou považovány za velmi chutné, s mírnou pálivosti okolo 2 500–10 000 jednotek SHU. Rostlina je ovšem proslulá svou nerovnoměrnou produkcí capsaicinu, čímž dochází k tomu, že některé z plodů mohou překvapit pálivosti o síle až 80 000 jednotek. Obecně, čím pozdější sklizeň, tím pálivější chuť.
Zelené papričky se nejvíce využívají ke grilování, k plnění sýrovou či masovou směsí. Červené papričky se naopak suší nebo využívají k dochucování pokrmů.
Doba zrání je přibližně 80 dní.
BIO Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě.
Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 40–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích, ale i ve skleníku. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy, s lehce zatočeným tvarem o délce cca. 15 cm.
Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.
Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Tato chilli odrůda, původem z Trinidadu, se, spolu s Carolina Reaper, řadí mezi nejpálivější druhy chilli. Rostlina je poměrně vysoká, při dobrých podmínkách bude dosahovat výšky kolem 150 cm. Hodí se zejména pro pěstování ve skleníku či v domácím prostředí. Plodí přibližně 5 cm dlouhé plody, které jsou charakteristické svým nepravidelným a tvarem. Dozrávají do jasně červené barvy.
Při manipulaci s papričkami a jejich konzumaci je třeba dbát zvýšené opatrnosti. SHU je až 2 mil. jednotek, takže se odrůda řadí mezi extrémně pálivé. Plody jsou ceněny pro své výjimečné aroma a unikátní chuť, kterou oceníte zejména ve chvíli, kdy začne pálivost odeznívat. Jsou vhodné k sušení a k dochucování teplých pokrmů.
Doba zrání je delší, přibližně 120 dní.
Chilli s názvem Krishna Jolokia pochází z Indie a své jméno má odvozené od barvy svých plodů, neboť slovo Krishna znamená černý. Podlouhlé chilli papričky dozrávají přes jasně červenou barvu až do temně fialové nebo černé.
Chilli Krishna Jolokia má jedinečnou chuť a střední pálivost s SHU 30 000 jednotek. Je vhodné k sušení či do omáček.
Výška rostliny může být až 100 cm.
Doba zrání je přibližně 90–100 dní.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se