×

Kategorie

Chilli Bhut Jolokia oranžové - Capsicum chinense - semena chilli - 5 ks

×

Jedná se o oranžovou variantu známých chilli papriček Bhut Jolokia, původem z Indie, kde jsou využívány jako homeopatikum nebo jako ochrana při extrémně teplém počasí.

Plody dozrávají do oranžové barvy a jsou nepravidelného tvaru s délkou okolo 5–8 cm.

Celkově rostlina dosahuje výšky 45–120 cm v závislosti na pěstebních podmínkách. I přes menší výšku je tato odrůda velmi výnosná.

Jedná se o vysoce pálivou odrůdu. SHU je více jak 1 mil. jednotek. Papriky se využívají do indických jídel a kari pokrmů. Lze je i sušit nebo používat k dochucování dezertů. Jejich chuť je aromatická, s ovocným nádechem.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Číst víceShow less
111 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1001323
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1001323

Parametry

Výška
40 - 60 cm
60 - 80 cm
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Polopozdní
Pozdní
Barva plodu
Oranžová
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Extra pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Listopad
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
148 Kč s DPH

Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čistě přírodní hnojivo, které je vhodné také pro biopěstování.

Hnojivo je připraveno z rostlinných aminokyselin, vinázy, mořských řas a jemně mletého přírodního fosfátu. Přirozenou součástí použitých surovin jsou organické látky a stopové prvky, které obohacují půdu, aktivují půdní mikroflóru a zlepšují biologickou aktivitu půdy.

Přípravek stimuluje zakořeňování, působí pozitivně na průběh fotosyntézy a stimuluje růst rostlin a tím i plodů. Obsažená mořská řasa je kromě hlavních a vedlejších živin i zdrojem všech stopových živin, které jsou obsaženy ve snadno přijatelné formě pro rostliny.

236 Kč s DPH

Symbivit Rajčata a papriky - mykorhiza pro plodovou zeleninu je pomocný rostlinný přípravek pro pěstování zeleniny. Jeho použitím se vytvoří symbióza mezi kořeny rostlin a prospěšnými půdními houbami.

Vytvořená mykorhiza umožní lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání prostlinám. Přírodně se tak dosáhne výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť

Mykorhizní houby napomáhají rozvoji kořenového systému rostliny, prodlužují vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.

Přípravek je vhodný do volné půdy, skleníků a fóliovníků.

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité (špenát, řepa atd.). 

157 Kč s DPH

Jedná se o speciální hnojivo se železem, které je určené pro rostliny, které mají zvýšený nárok na tento prvek nebo trpí jeho nedostatkem. 

Nedostatek železa se projevuje chlorózou (blednutím a žloutnutím listů), především u rostlin pěstovaných na vápenitých půdách. 

Díky vyšší hodnotě pH je hnojivo rostlinami dobře přijímáno a využito. 

Velmi vhodné je využití tohoto přípravku na růže, petúnie, hortenzie, magnólie, citrusy, rajčata, papriky, okurky, jahody, rybíz, ostružiny, maliny a jabloně.

191 Kč s DPH

Hnojivé tyčinky pro rajčata, okurky a papriky jsou skvělým hnojícím přípravkem, který obsahuje všechny základní živiny a navíc guáno, pocházející z trusu mořských ptáků. To aktivuje půdní mikroflóru.  

Díky guánu tyčinky působí až 60 dní a zvyšují výnosnost a obranyschopnost hnojených rostlin. 

Balení obsahuje 20 tyčinek.

4 produkty ve stejné kategorii
120 Kč s DPH

Chilli Trinidad Scorpion Moruga patří mezi jedny z nejpálivějších chilli na světe. Rostlině se nejlépe bude dařit ve skleníku, nebo i doma, ale je potřeba počítat s tím, že výška rostliny může být při příznivých podmínkách více než 1 m. Zralé plody jsou hnědé barvy a mají nepravidelný tvar.

Jedná se o extrémně pálivou odrůdu. SHU je 2 000 000 jednotek. I přes to jsou papričky neobyčejně chutné. Jejich unikátní aroma se projeví po odeznění pálivosti.

Doba zrání je přibližně 120 dní.

64 Kč s DPH

Rainbow Fire Chili představuje druh okrasného chilli, který je ideální pro pěstování v květináčích nebo přímo na okenním parapetu.

Tato rostlina se vyznačuje svým kompaktním růstem, obvykle nedosahuje výšky více než 30 cm, což ji činí perfektní volbou pro menší prostory.

Malé, vzpřímeně rostoucí plody postupně mění barvu od zelené, přes fialovou a oranžovou, až po sytě červenou, a to v různých časových obdobích.

Plody Rainbow Fire Chili jsou nejen krásné na pohled, ale jsou také jedlé. Nabízejí širokou škálu použití v kuchyni, od vaření a dochucování po konzumaci v čerstvém stavu.

Je však důležité mít na paměti, že jejich pálivost může být velmi proměnlivá, sahající od mírně kořeněných 500 SHU (Scoville Heat Units) až po extrémně pálivé varianty s hodnotou až 20 000 SHU.

Díky této variabilitě poskytují vynikající možnost pro experimentování v kulinářských výtvorech, stejně jako přidávají estetickou hodnotu jako dekorace.

112 Kč s DPH

BIO Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě.

Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 40–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích, ale i ve skleníku. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy, s lehce zatočeným tvarem o délce cca. 15 cm. 

Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.

Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

125 Kč s DPH

Odrůda chilli papriček rodu Chinense, která dosahuje výšky až 100 cm, i více. Jedná se o rostlinu velkého a bujného vzrůstu, takže se hodí spíše pro pěstování ve skleníku.

Plody jsou sytě žluté barvy, s nerovným povrchem, podle kterého si vysloužila odrůda svůj název. Velikostně dosahují délky 4–5 cm.

Chilli 7 pod je extrémně pálivé. SHU (jednotky pálivosti) je 1 400 000.

Papričky se využívají ke kořenění omáček, masa či k nakládání.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se