
Koniklec červený - Pulsatilla - prostokořenné...

Tuřín Gowrie je odrůda s atraktivní fialovou slupkou a krémově bílou dužninou. Kořeny jsou tvarově vyrovnané a mají sladkou, lahodnou chuť s nižším obsahem sušiny.
Je vhodný pro jarní a časné letní výsevy. Z letních výsevů je však velmi dobře skladovatelný.
V kuchyni se lehce vaří a je vhodný pro různé kulinářské úpravy díky své jemné a lahodné chuti.
Odolává plísni brukvovitých, netrpí praskáním ani měknutím kořenů. Je také tolerantní k chladu, což umožňuje ponechat rostliny na záhonku až do příchodu dlouhodobějších mrazů.
S pěstováním tuřínu se začíná již na konci března či v průběhu dubna, a to kvůli jeho dlouhé vegetační době, která je až 160 dní. Vysévá se přímo na slunečné stanoviště do sponu 40 x 30 cm. Semena klíčí už při 2–3 °C. Půda by měla být hlinitopísčitá, dostatečné humózní, s pH okolo 6,5.
Tuřín je zelenina druhé až třetí tratě, takže mu nevyhovuje čerstvě vyhnojená půda. Ovšem v první polovině vegetace je dobré rostliny občas přihnojit tekutým organickým hnojivem. Důležité je dopřát rostlině pravidelnou zálivku. Přílišné zalévání by mohlo způsobit hnilobné procesy, sucho mu však také nesvědčí.
Tuříny se sklízejí od září do listopadu, lze je uchovávat ve sklepě zasypané pískem nebo pilinami.
Parametry
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se