×

Kategorie

Mizuna asijská

Mizuna je vhodná pro diabetiky i redukční diety, neboť obsahuje velmi málo cukru. Používáme ji do čerstvých míchaných salátů nebo ji dusíme podobně jako špenát, či ji přidáváme krátce spařenou do polévek, které svou chutí ozvláštňuje.

Pěstování je snadné, podle potřeby sklízíme jednotlivé listy, případně i celé růžice. Po sklizni znovu obráží, a tak nám zajistí cenné vitamíny celou sezonu. Na podzim lze trsy vyrýt, zasadit do květináčů a rychlit podobně jako třeba pažitku.

V Asii se také pojídá namočená do ostrých zahuštěných omáček. Do pokrmů přidáváme olej, aby se uvolnily všechny vitaminy, které obsahuje.

Číst víceShow less

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se