×
Klikněte pro zobrazení více produktů
Zkuste napsat hledaný produkt jinak
PPL Parcelshop
Hledat v našem blogu

Zeleninová zahrada pro děti

Děti jsou zvědavé a rády poznávají svět všemi smysly. Příroda je právě pro různé zkoumání tou nejvhodnější. Mnoho dětí si bohužel myslí, že zelenina se dá zakoupit v obchodě nebo možná roste přímo v chladničce. Pojďte jim tento mýtus vyvrátit! Pokud máte alespoň kousek malé zahrádky či balkón, vyzkoušejte společné pěstování rostlin. Děti při tom mohou experimentovat a pozorovat růst rostlin už od semínka.

Kdo si myslí, že zeleninová zahrada je pro děti moc náročná či zabere moc času, velmi se mýlí. Pouze je vhodné vybrat takové odrůdy semen, které rychle rostou, jelikož děti jsou často netrpělivé a nemohou se dočkat, až jim semínka vyklíčí.

A která semínka vybrat do zahrádky pro děti?

Všechny rostliny, které rychle rostou a ještě naše malé zahradníky ocení úrodou. Patří mezi ně třeba jahodník, všechny druhy salátů, pažitka, řeřicha, ředkvičky nebo sladký hrášek. Jistě se vyplatí vypěstovat také cherry rajčátka, které na našem eshopu semena.cz nabízíme hned v několika barevných variacích, nebo si udělat domácí popcorn z vypěstované kukuřice.

Jak se o zeleninovou zahrádku správně starat?

Pro optimální výsledek se musíme vždycky držet jednotlivých odrůd a jejich nároků. Obecně se dá však říci, že rostliny potřebuji humózní půdu a dostatek slunečních paprsků. Některé odrůdy se musí podepírat o oporu, ze začátku postačí i obyčejná špejle nebo klacík.

Pokud je v naší malé zahrádce zelenina různých velikostí, určitě nezapomínejme na to, že nízké odrůdy jako salát či bylinky patří dopředu, a vysoké jako hrášek dozadu.

Pěstování a zahradničení může být pro děti malé zpestření od televize či počítačů a určitě ocení vlastnoručně vypěstovanou zeleninu. Navíc si užijete krásně strávený společný čas!

Pokud by vám zrovna pro pěstování nepřálo počasí, nebo byste rádi zkrátili čas nějakou hrou, připravili jsme pro děti jednoduché pexeso, které si mohou vytisknout a také podle své fantazie vybarvit. 

(Pozn. redakce: Pexeso ve standartní velikosti jednoduše zobrazíte pomocí pravého tlačítka myši.)

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se