×

Kategorie

Novinka
88 Kč s DPH

Jetel inkarnát je významná hospodářská rostlina, která produkuje bohaté množství zelené biomasy a tím přispívá k ochraně půdy před přímým slunečním zářením a erozí.

Listy a stonky této rostliny jsou pokryty chloupky a během období květu vytváří klasy v odstínech purpurové a červené barvy.

Jetel je významný díky kořenovým bakteriím, které hrají klíčovou roli v rozkladu živin během přípravné fáze pěstování nebo po sklizni různých druhů zeleniny.

Jetel karmínový se často využívá v zemědělství, a to především jako krmivo pro hospodářská zvířata.

Ačkoliv se jedná o rostlinu užitečnou pro zelené hnojení, je třeba mít na paměti její nízkou odolnost vůči některým nepříznivým podmínkám.

Novinka
111 Kč s DPH

Jetel je díky své mrazuvzdornosti ideální pro zelené hnojení.

Jetel bílý je nízko rostoucí, vytrvalá rostlina, která se hodí nejen jako podsev mezi zeleninu, ale také pod ovocné stromy a keře bobulovin. V těchto místech vytváří snadno udržovatelný kobercový porost, který láká medonosný hmyz.

Jetelové nadzemní výhony jsou hustě olistěné a rychle vytvářejí stinný prostor, což přispívá k potlačení růstu plevelů.

Díky silným a bohatě větveným kořenům pomáhá vylepšovat strukturu a provzdušnění půdy.

Novinka
111 Kč s DPH

Výsevný koberec od Kiepenkerl s nízkými voňavými květy představuje ideální řešení pro oživení větrných a náročných míst ve vaší zahradě či na balkonu. Tato pečlivě sestavená směs obsahuje jednoleté rostliny, které vynikají svým rychlým a bohatým květem, a jsou tak skvělou volbou pro okraje záhonů nebo jako krásný doplněk do skalky. 

Rostliny z této směsi dorůstají výšky až 40 cm a nabízí kombinaci vzpřímeně rostoucích i převislých druhů, což je činí vhodnými také pro pěstování v nádobách na balkonech a terasách.

Od června až do září se můžete těšit na bohatou paletu květů v široké škále barev a odstínů, které nejen krásně vypadají, ale také příjemně voní a přitahují do vaší zahrady prospěšný medonosný hmyz. 

Tento výsevný koberec je tedy nejen esteticky přitažlivý, ale i praktický - pomáhá podporovat biodiverzitu a je snadný na pěstování. Je to ideální způsob, jak snadno a rychle přeměnit jakékoli místo v kvetoucí oázu.

Novinka
376 Kč s DPH

Vertikutační směs od Kiepenkerl je kombinací travního osiva, hnojiva a pomáhá vylepšovat stav půdy.

Trávníky často trpí nahromaděním plevele a mechu, což zabraňuje dostatečnému přísunu vody, vzduchu a živin ke kořenům trávy. To je díky vertikutační směsi efektivně odstraněno, čímž se uvolní prostor pro růst nového trávníku.

Produkt nabízí unikátní směs, která obsahuje 50% kvalitního travního osiva a 50% organického hnojiva.

Díky této kombinaci dochází k rychlému klíčení a tvorbě hustého, zdravého a zeleného trávníku.

Vertikutační směs doporučujeme k použití na jaře po rozrušení půdy a na podzim po poškození suchem.

Organické hnojivo navíc podporuje biologickou aktivitu v půdě, což zaručuje, že trávník bude vitální a odolnější. 

S balením o hmotnosti 1 kg můžete zasít plochu až 30 m²

Novinka
382 Kč s DPH

Směs Kiepenkerl Early Start je vhodná pro raný výsev a regeneraci trávníku po zimním období.

Díky schopnosti klíčit již při relativně nízkých teplotách, cca od 6 °C, umožňuje výsev už od konce února. Tak je možné včas opravit veškeré poškození trávníku a zajistit jeho rychlou regeneraci.

Speciální povlak semen zaručuje jejich rovnoměrné klíčení a optimální rozptyl při výsevu, což zjednodušuje celý proces setí a přispívá k rychlému a efektivnímu obnovení trávníku.

Obsah minerálů ve vrstvě povlaku podporuje klíčení semen, což vede k rychlejšímu a zdravějšímu růstu trávníku.

S balením o hmotnosti 1 kg můžete zasít plochu až 35 m²

Novinka
57 Kč s DPH

Pro optimální výživu zvířat je klíčová vyvážená kombinace vitamínů a minerálů.

Tato zelená rostlinná směs obohacená o různé bylinky poskytuje morčatům nejen pestré, ale také zdravé zelené krmivo, které představuje významný zdroj čerstvých vitamínů, minerálů a vlákniny.

Obsažené složky jsou zásadní pro udržení dobrého zdravotního stavu a celkové pohody zvířat.

Díky možnosti pěstování této směsi jak na parapetu během zimy, tak venku v miskách nebo balkónových truhlících, lze zajišťovat stálý přísun čerstvého krmiva.

Novinka
68 Kč s DPH

Pro optimální výživu zvířat je klíčová vyvážená kombinace vitamínů a minerálů.

Tato zelená rostlinná směs obohacená o různé bylinky je navržena tak, aby odpovídala potravinovým preferencím králíků. Obsahuje výhradně semena rostlin, která jsou pro králíky netoxické.

Při zavádění nových druhů rostlin do stravy je třeba postupovat opatrně, jelikož příliš bohaté a náhlé krmné dávky mohou u králíků vyvolat zažívací potíže.

Směs obsahuje semena chrpy, kopru, měsíčku, divoké mrkve, pohanky, fenyklu, jitrocele, pampelišky, fialky, řebříčku a čekanky.

Díky možnosti pěstování této směsi jak na parapetu i během zimy, tak venku v miskách nebo balkónových truhlících, lze zajišťovat stálý přísun čerstvého krmiva.

Novinka
66 Kč s DPH 83 Kč

Krásenky představují rozmanitou skupinu jednoletých rostlin, které jsou ceněny pro svou nenáročnost a bohaté kvetení.

BIO Krásenka oranžová je menší variantou, která dorůstá výšky mezi 40 a 50 cm, a je oblíbená pro své živé oranžové květy, které rozjasní každý záhon od léta až do podzimu.

Tato odrůda vyžaduje pro bohaté kvetení dostatek slunečního světla, ideálně minimálně 6 hodin denně. Prodloužit období květu můžete pravidelným odstraňováním odkvetlých květů.

Krásenky nejenže přidávají barevný akcent do vaší zahrady, ale také přitahují opylovače jako jsou včely, motýli a jiný hmyz, čímž podporují biodiverzitu a zdraví vaší zahrady.

Květy krásenek jsou vhodné i pro řez a vytváření dekorativních květinových aranžmá.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
66 Kč s DPH 83 Kč

BIO Černucha damašská je oblíbenou letničkou, která s sebou přináší dlouhou historii pěstování sahající až do 16. století.

Tato nenáročná rostlina dorůstá výšky mezi 40 a 50 cm a je ideální pro skupinové výsadby, kde její jedinečné květy v bílé a různých odstínech modré mohou plně vyniknout.

Květy se objevují od července do října a po odkvětu vytvářejí dekorativní semenné hlavy, které jsou vhodné pro vytváření suchých aranžmá. Jejich půvabný vzhled a dlouhé období květu činí z černuchy damašské skvělý doplněk každé zahrady či květinového záhonu.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
59 Kč s DPH 74 Kč

Astra čínská je oblíbená letnička, známá jako astra pomponkovitá, které zdobí zahrady od pozdního léta až do podzimu.

Tato rostlina může dorůst výšky až 80 cm, což ji činí ideální volbou pro pozadí záhonů nebo jako dominantní prvek ve výsadbách.

Květy v této směsi mají bílou, růžovou či fialovou barvuKvěty jsou vysoce ceněné pro řezané květinové aranžmá díky jejich dlouhé trvanlivosti a nádherným barvám.

Pěstování astře čínské sahá až do roku 1728, kdy byla poprvé představena evropským zahradníkům, a od té doby si získala oblibu pro svou krásu a všestrannost. 

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
67 Kč s DPH 84 Kč

BIO Krásenka je půvabná jednoletá rostlina, která je oblíbená pro svou pěstitelskou nenáročnost.

Výška rostliny se pohybuje mezi 100–180 cm a pyšní se květy v odstínech od tmavě růžové až po bílou, které se objevují od července až do října.

Tyto květy nejenže krásně vypadají ve váze nebo jako součást květinových aranžmá, ale také jsou magnetem pro opylovače, včetně včel a motýlů, čímž podporují biodiverzitu v zahradě.

Aby krásenka dosáhla svého plného potenciálu, je důležité, aby byla vystavena minimálně 6 hodinám přímého slunečního světla denně. Pravidelné odstraňování odkvetlých květů podporuje tvorbu nových květů a prodlužuje tak období kvetení.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
65 Kč s DPH 81 Kč

BIO Aksamitník tenkolistý 'Lemon Gem' je okouzlující letnička, která oživí svými květy každý venkovní prostor, ať už je to záhon, skalka nebo okrajová výsadba.

Tato kompaktní keřovitá rostlina, dorůstající výšky přibližně 40 cm, se od července až do října pyšní nápadnými citrónově žlutými květy, které nejen že zahrádku rozjasní, ale také přitahují opylovače, jako jsou včely a motýli, díky své příjemné vůni.

Kromě své estetické hodnoty nabízí 'Lemon Gem' také praktické využití. Jeho jedlé květy mohou být použity jako krásná a netradiční dekorace na dezertech, čímž přidají každému pokrmu originální a lákavý vizuální prvek.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
59 Kč s DPH 74 Kč

BIO Slunečnice 'Primrose' je výjimečná letnička, která získala ocenění organizací ProSpecieRara, zabývající se zachováním rozmanitosti vzácných odrůd rostlin.

Tato odrůda se pyšní světle žlutými květy s charakteristickými tmavými středy, které se objevují od července až do října.

S výškou 100–150 cm a bohatým rozvětvením je 'Primrose' ideální nejen pro pěstování v zahradních záhonech, ale i v prostorných květináčích, kde může sloužit jako dekorativní prvek na terase či balkonu.

Květy této slunečnice jsou také lákadlem pro včely a další opylovače, čímž podporují biodiverzitu v zahradě. Navíc jsou květy vhodné pro řez a vytváření krásných květinových aranžmá, které mohou oživit interiér domova.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
62 Kč s DPH 77 Kč

Ostálky neboli cínie jsou jednoleté okrasné květiny původem z Ameriky

Rostlina může dosahovat výšky 60–100 cm, dobře se větví a vytváří bohaté květy, v odstínech žluté, oranžové, červené nebo růžové, a to od června až do října.

Květy jsou vhodné k řezu, ve váze vydrží až 12 dnůOstálky jsou kromě okrasy zahrady také potravou pro medonosný hmyz.

Ostálky jsou pěstitelsky nenáročné květiny. Z chorob mohou být ohroženy plísní při přelití a mladé sazenice bývají často napadeny slimáky.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Novinka
59 Kč s DPH 74 Kč

Růžičkové kapusta Neptuno F1 v bio kvalitě je polopozdní odrůda, která vyniká svou robustností a stabilitou.

Neptuno patří mezi vyšší odrůdy, proto je vhodné ji pěstovat na závětrném stanovišti.

Od poloviny listopadu do konce ledna lze sklízet zelené kapustičky vynikající jemné chuti.

Neptuno F1 se pyšní velmi dobrými výnosy. Odrůda je odolná vůči bílé rzi, padlí a fusariu, což ji činí jednou z nejspolehlivějších odrůd růžičkové kapusty.

Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se