Komatsuna

Komatsuna 

Tato vynikající zelenina tvoří otevřenou růžici s velkými zelenými listy jemné pikantní hořčičné chuti. Listy jsou klínovité a dužnaté, seříznete-li je 2 cm nad povrchem půdy, znovu obrůstají. V létě můžeme sklízet již za 20 – 35 dní od výsevu, v zimě za 60 dní. Komatsuna je bohatá na živiny, obsahuje hodně vápníku.

Mladé listy konzumujeme v salátech, ty starší dusíme nebo upravujeme jako špenát. V asijské kuchyni se také konzervují solením, sušením nebo se nakládají do sójového nálevu.

Zobrazeno 1 - 2 z 2 produktů
  • 20 Kč Skladem
    Zelená nebo také japonská hořčice Komatsuna má velké zelené listy v otevřené růžici a příjemně hořčičnou pikantní chuť. Mladé listy jsou výborné do salátů, ty starší se hodí spíše k tepelné úpravě. Komatsuna má vysoký obsah vápníku i dalších živin.
  • 34 Kč Skladem
    Hořčice Wasabina je vysoce tolerantní rostlinou s vegetační dobou 40 - 45 dní. Rostlina je velmi oblíbená především pro svou chuť připomínající oblíbenou hořčici Wasabi. Mladé lístky rostliny (světle zelené) jsou oblíbené pro svou vynikající lehce pálivou chuť připomínající již zmiňované Wasabi. Zralé listy rostliny jsou kadeřavé a najdou své uplatnění...
Zobrazeno 1 - 2 z 2 produktů

Zobrazené

Žádné zboží

Menu