Komatsuna

Komatsuna 

Tato vynikající zelenina tvoří otevřenou růžici s velkými zelenými listy jemné pikantní hořčičné chuti. Listy jsou klínovité a dužnaté, seříznete-li je 2 cm nad povrchem půdy, znovu obrůstají. V létě můžeme sklízet již za 20 – 35 dní od výsevu, v zimě za 60 dní. Komatsuna je bohatá na živiny, obsahuje hodně vápníku.

Mladé listy konzumujeme v salátech, ty starší dusíme nebo upravujeme jako špenát. V asijské kuchyni se také konzervují solením, sušením nebo se nakládají do sójového nálevu.

Zobrazeno 1 - 2 z 2 produktů
  • Zelená hořčice Komatsuna - Brassica rapa var. komatsuna - semena - 7 ks
    22 Kč s DPH Skladem
    Komatsuna je druhem asijské listové zeleniny, někdy nazývaná také jako japonský špenát nebo čínská hořčice. Je to výnosná rostlina, kterou lze pěstovat celoročně doma nebo od jara do podzimu na venkovním záhoně. Má velké zelené listy v otevřené růžici a příjemně hořčičnou pikantní chuť. Komatsuna je základem japonské kuchyně. Konzumuje se v syrovém či...
  • Hořčice Wasabina - Brassica Juncea - semena - 0,2 g
    38 Kč s DPH Skladem
    Hořčice Wasabina je dalším druhem asijské listové zeleniny. Jedná se o nenáročnou rostlinu s dobrým výnosem. Zralé listy jsou světle zelené barvy, kadeřavé a mají vynikající lehce pálivou chuť. Díky své aromatičnosti a chuťové výjimečnosti, připomínající hořčici Wasabi, získala rostlina svůj název.  Chuť je pikantní a listy se hodí k přípravě studených i...
Zobrazeno 1 - 2 z 2 produktů

Menu