
Salát ledový Ledové jezero - Lactuca sativa -...

Aksamitník rozkladitý Bolero - Tagetes patula...

Tomatillo neboli mochyně dužnoplodá je v Mexiku jednou z nejoblíbenějších zelenin. Dělají se z ní nejrůznější pokrmy, omáčky a salsy. Jedná se o jednoletou zeleninu milující teplé podnebí (v našich podmínkách ho pěstujeme ve skleníku či v nádobách na jižní terase).
Rostlinám vyhovuje plné slunce a propustná písčitá zemina. Výhodou je, že se mohou zpracovávat i ne zcela zralé plody. Jsou–li plody vyzrálé, jsou nasládlé, šťavnaté a křupavé. Nezralé mají spíše zeleninovou chuť a používají se především na tepelné úpravy. Plody mohou dorůst až do velikosti menšího rajčete.
Sklizeň je 60 – 75 dní po výsevu. Rostliny nepodléhají chorobám a škůdcům, ačkoli se výjimečně můžeme setkat s plísní bramborovou jako na rajčatech, to ale pouze na jednotlivých plodech.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se