×

Kategorie

Chilli Aji charapita - Capsicum chinense - semena chilli - 7 ks

×

Chilli Aji Charapita pochází ze severní oblasti Peru. Je to divoce rostoucí keř, cca 1 m vysoký, který se vyznačuje velkým výnosem drobným kulatých plodů o velikosti přibližně 1 cm.

Plody dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.

Jedná se středně pálivou odrůdu. SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výraznou ovocnou vůni a chuť a využívají se nejčastěji k sušení, nakládání a do teplých jídel.

Doba zrání je okolo 80 dní.

Číst víceShow less
76 Kč s DPH
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000128
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000128

Parametry

Výška
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Žlutá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
115 Kč s DPH

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

68 Kč s DPH

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.

Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny. 

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

206 Kč s DPH

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

4 produkty ve stejné kategorii
73 Kč s DPH

Odrůda chilli Bishops Crown pochází z Ameriky a Barbadosu, kde je známá jako "vánoční zvon". Do Evropy byla zavlečena během 18. století.

Patří mezi nejvíce originální kultivar chilli zejména díky svým zvláštně tvarovaným plodům. Ty dozrávají ze světle zelené do červené barvy a mívají kolem 4 cm na šířku. Na jedné rostlině jich bývá kolem 30–50.

Papriky jsou nasládlé, pikantní, s tenkou křupavou dužinou. Díky své konzistenci mají široké kulinářské využití.

Tento druh chilli řadíme mezi středně pálivé, SHU je přibližně 5 000–30 000.

121 Kč s DPH

Chilli Tepin je méně obvyklým druhem chilli, původem z Mexika. Někdy je nazýváno také jako „Ptačí chilli“. Rostlina dosahuje výšky okolo 80 cm a lze ji pěstovat stejně dobře ve skleníku, jako i v domácích podmínkách.

Plody jsou drobné, kulaté, o velikosti pouze 1 cm. V době zralosti jsou jasně červené.

Jedná se o pikantnější odrůdu se střední pálivostí o síle 50 000–100 000 jednotek SHU.

Papričky jsou vhodné k tepelnému zpracování a k sušení.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

76 Kč s DPH

Chilli Scotch Bonnet je vyhledávanou odrůdou pro svou vysokou pálivost, vynikající chuť a netradiční tvar plodů. Rostliny dorůstají výšky až 70 cm. Plodí menší plody o velikosti 3–4 cm, které dozrávají do jasně červené barvy.

Řadí se mezi chilli s vysokou pálivostí. SHU je 100 000–350 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

121 Kč s DPH

Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie a řadí se mezi nejpálivější papriky celého světa. Rostlina dorůstá výšky okolo 1 m. Lze ji pěstovat venku, ale je lepší ji pěstovat v květináči a přes zimu uchovávat při pokojové teplotě. 

Plody jsou 5–8 cm dlouhé, mají slabší stěnu a dozrávají do žluté barvy. Zralé plody mají žlutou i dužinu, nikoliv světle zelenou, a lze je snadno odtrhnout.

SHU (jednotky pálivosti) je více jak 1 000 000.

Bhut Jolokia se využívá do indických jídel, které chuťově obohatí svým příjemným ovocným aroma. Využívá se ale i do dezertů či čokolád.

Doba zrání je přibližně 60 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se