×
PPL Parcelshop

Kategorie

Chilli Aji charapita - Capsicum chinense - semena chilli - 7 ks

×

Chilli Aji Charapita pochází ze severní oblasti Peru. Je to divoce rostoucí keř, cca 1 m vysoký, který se vyznačuje velkým výnosem drobným kulatých plodů o velikosti přibližně 1 cm.

Plody dozrávají do žluté až žlutooranžové barvy.

Jedná se středně pálivou odrůdu. SHU je 50 000–100 000 jednotek.

Papričky mají výraznou ovocnou vůni a chuť a využívají se nejčastěji k sušení, nakládání a do teplých jídel.

Doba zrání je okolo 80 dní.

Číst víceShow less
76 Kč (s DPH)
Odešleme dnes, nebo následující pracovní den
Skladem
Kód zboží:
1000128
Přidat k oblíbeným
Popis

předpěstováním semen je možné začít již v únoru či březnu. Aby rostlina vyrostla a začala tvořit plody, potřebuje 6–9 měsíců, je proto nutné začít s pěstováním semen včas. Klíčení trvá obvykle 2–3 týdny, ale u některých vyšlechtěných odrůd i 6 týdnů. Proto je důležité být trpělivý. Teplota pro klíčení je u tropických odrůd rodu Chinense 24–32 °C, odrůdám rodu Annuum stačí teplota do 24 °C. Důležité je udržovat teplotu konstantní, proto není vhodné umístění rostlin na okenním parapetu. Papriky i chilli papričky jsou světlomilné rostliny, proto dopřejte rostlinkám během klíčení dostatek světla. Světlo udržuje rostlinu vitální a zvyšuje odolnost vůči nákazám. 

Nejvhodnější je sázet semena do speciálního substrátu pro chilli papričky do hloubky max. 0,3 cm. Substrát používáme vždy spařený. Půdu je nutné udržovat dostatečně vlhkou, ale zároveň ne přemokřenou. V té se rostlinám nedaří. V období dozrávání papriček je vhodné zálivku omezit, aby se zvýšila pálivost plodů a zamezilo se jejich popraskání.

S výsevem rostliny do venkovního prostředí vyčkejte do doby, když skončí ranní mrazíky. Doporučuje se přibližně druhá polovina května. Nízké teploty rostlinu vyčerpávají a zpomalují její růst. Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C. Vysazujeme na dostatečně slunné stanoviště, případně do skleníku. Jsou to rostliny, které lze bez problémů vypěstovat i ve velkém květináči na balkóně.

Vhodná je pro pěstování hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná půda, vždy doporučujeme ji použít spařenou. Není nutné přílišné přehnojování půdy, pro výživu rostliny je spíše důležité, aby byl dostatečně rozvinutý její kořenový systém. Tento problém můžete vyřešit pomocí mykorhizy, což je pěstební technika, která využívá symbiotického vtahu mezi rostlinou a houbami, které zvyšují propustnost výživných látek směrem k rostlině. Pokud plánujete pěstovat rostliny ve skleníku, je dobré prokypřit půdu pískem či perlitem a na podzim vyhnojit. K tomu se nejlépe hodí vermikompost (žížalí trus), příp. můžete použít slepičince, kravský či koňský hnůj.

Číst víceShow less
Detaily produktu
1000128

Parametry

Výška
80 - 100 cm
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Ranost odrůdy
Polopozdní
Barva plodu
Žlutá
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Středně pálivé
BIO kvalita
Ne
Pěstování
Doma
Venku
Odrůda
Nehybridní
Stanoviště
Slunečné
Sklizeň
Srpen
Září
Říjen
Nejčastější dotazy
Mohlo by se také hodit
115 Kč (s DPH)

AgroBio Plodová zelenina je přírodní produkt z bylinek vyrobený převážně z přesličky a kopřivy, z kterých využívá všech jejich známých účinků. Je vhodný pro ekologické pěstování.

Zvyšuje odolnost plodové zeleniny, podporuje správný růst plodů a zaručuje obranyschopnost rajčat, paprik nebo okurek. 

Postřik je výborný také proti abiotickému stresu (kroupy, sucho nebo prudké deště). Aplikace před výskytem chorob nebo škůdců. 

Po jeho použití je možné plody ihned konzumovat, nemá tedy ochrannou lhůtu.

68 Kč (s DPH)

Kapalný přírodní produkt je vyrobený z vermikompostu, zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje půdu o živiny.

Je určený pro použití při pěstování všech druhů okrasných rostlin a zeleniny. 

Vyrábí se z trusu žížal, které ho při trávení půdy nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Výrobek zlepšuje vlastnosti půdy, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin.

Dále stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Při pravidelném použití poskytuje správnou výživu, optimální růst a krásný vzhled rostlin.

206 Kč (s DPH)

Přípravek je určený pro vytvoření symbiózy mezi kořeny rostlin a půdními houbami. Mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin a jejich efektivnější přísun rostlinám. 

Rostliny mají lepší a vyrovnaný růst, bohatší kořenový systém, více tvoří květy a plody. Mají také vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. 

Přípravek je vhodný pro rajčata, papriky a další plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně). Také je vhodný pro fazole a hrách. 

Přípravek není vhodný pro brukvovité rostliny (brokolice, květák, zelí, kapusta atd.) a merlíkovité rostliny (špenát, řepa atd.). 

4 produkty ve stejné kategorii
52 Kč (s DPH)

Chilli oranžový korál je raná odrůda středně pálivých papriček velikosti třešně.

Kulaté plody o průměru 2–2,5 cm zrají ze zelené do oranžové barvy, sklízet se mohou obě barevné varianty. 

SHU se pohybuje okolo 30 000 jednotek.

Odrůda dosahuje výšky okolo 50 cm na venkovním záhonu, ve skleníku může být i vyšší.

Chilli je vhodné k sušení, nakládání i k jakékoliv jiné kuchyňské úpravě.

144 Kč (s DPH)

Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným dochucovadlům po celém světě.

Odrůda Thick je větší než Kajenský pepř, dorůstá výšky 70–90 cm. I přesto je možné ji pěstovat ve velkých květináčích nebo přenosných nádobách.

Plody jsou silnostěnné, dlouhé a velmi aromatické. Zralé jsou červené a dorůstají délky okolo 15 cm.

Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.

Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

81 Kč (s DPH)

Chilli Kajenský pepř má svůj původ v Jižní Americe. Dnes patří k velmi oblíbeným kořenícím přípravkům po celém světě.

Rostlina není nijak vysoká, měří mezi 30–50 cm, takže se dobře hodí pro pěstování ve velkých květináčích. Plodí asi 10 cm dlouhé lusky sytě červené barvy.

Patří ke středně pálivým druhům. SHU je 30 000–50 000 jednotek. Využívá se k dochucování pokrmů, zvláště omáček. Slupka plodu je velmi pevná, takže při správném skladování vydrží papričky dlouho čerstvé.

Kromě své pikantní chuti je kajenský pepř oblíbený také pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Podporuje trávení, působí proti bakteriím a ulevuje při bolestivých stavech.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se